Pizzaboller

OPPSKRIFT (12 stk)
Deig:
1300g mel
7,5 dl melk – lunken
1 pk tørrgjær
1,5 ts salt
200g smør – romtemperert
Bland det tørre med melken og la deigen elte i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter. Tilsett smør i terninger å elt videre til alt er blandet og du har en fin og glatt deig.
La den heve til dobbel størrelse. Trill ut 12 boller å legg de på stekebrett. Etterhev i ca en halvtime.
Mens bollene etterhever lager du ønsket fyll. Jeg valgte å ha det jeg hadde i skapet i dag, og både store og små likte de.
FYLL:
400g kjøttdeig
400g hakkede tomater
2 fedd hvitløk
1/2 chili uten frø
2 ss timian
2 ss oregano
Nøytral olje
Salt og pepper
Ost til topping. Jeg brukte norvegia og cheddar.
Stek kjøttdeigen.
Hakk hvitløken å fres den rast i en dæsj olje, før du tilsetter tomat, chili og krydder. La blandingen småputre mens du rasper ost å lager gode groper i bollene. Fyll bollene og topp med ost.
Stek bollene midt i ovn på 225 grader i 15-20 minutter. OBS! Følg med – steketid varierer fra ovn til ovn.
Nyt!